Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Eiersalade: zo maak je het!

eisalade2.png

De eieren vliegen ons met Pasen om de oren. Zo hoort er niet alleen een vers gekookt eitje op de paastafel, maar mag de eiersalade natuurlijk ook niet ontbreken. Hierbij het recept waarmee je ook na de paasdagen uit de voeten kunt. 

Ingrediënten

• 1 kg krieltjes met schil

• versgemalen zwarte peper, zout

• 8 henneneitjes

• 24 kwarteleitjes

• 2 bakjes gele kerstomaten

• 2 zoete uien, in ringen

• 4 el olijfolie

• 4 el mayonaise

• 2 tl honing

• geraspte schil en sap van 1 citroen

• 1 bakje tuinkers

Bereiding

-Boen de krieltjes goed schoon onder de kraan en breng ze, half onder water, met 1 tl zout aan de kook.
-Kook ze in ± 10 min. beetgaar en giet ze af.
-Breng ondertussen water voor de eitjes aan de kook.
-Prik de henneneitjes in met een naald of eierprikker en kook ze 6 min. in het kokende water. -Voeg na 2 min. de kwarteleitjes toe (kooktijd: 4 min.).
-Spoel de eitjes koud af en pel ze.
-Halveer de krieltjes en doe ze in een schaal samen met de kerstomaten en de ui.
-Klop een dressing van de olijfolie, mayonaise, honing en de citroenrasp en -schil en breng op smaak met peper en zout.
-Schep de helft van dressing door de groenten en schep de salade op een schaal.
-Halveer de eitjes overlangs en verdeel ze over de salade.
-Lepel de rest van de dressing erover en knip er tuinkers boven.
-Maal er royaal peper boven.

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 30 min. afkoelen

Ook interessant