Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Crêpes-Suzette taart

crepes-suzette.png

Crêpes Suzette-taart met gekonfijte sinaasappelschil

Ingrediënten

• 3 eieren
• 3 dl melk
• geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
• 2 el sinaasappellikeur
• 100 gram bloem
• 25 g boter voor de vulling
• 200 g roomkaas
• 250 ml crème fraîche
• 50 g poedersuiker
• 4 el sinaasappellikeur
• geraspte schil van 1 sinaasappel voor de gekonfijte sinaasappelschil
• 2 sinaasappels
• 150 g kristalsuiker

Bereiding

– Pureer voor de flensjes de eieren, de melk, de sinaasappelschil en het -sap, de likeur en de bloem met een staafmixer tot een glad beslag.
– Mix voor de vulling de roomkaas met de crème fraîche, suiker, likeur en sinaasappelrasp tot een smeuïge crème.
– Trek voor de gekonfijte sinaasappelschil met een zesteur dunne reepjes schil van de sinaasappels.
– Verhit 100 g van de suiker met 1 dl water en laat de sinaasappelschilletjes hier 15 min. zachtjes in koken.
– Zeef de schilletjes uit de pan en meng ze met de rest van de suiker.
– Spreid de schilletjes uit op een bakplaat bekleed met bakpapier zodat ze los van elkaar komen te liggen en laat ze afkoelen.
– Bak in kleine klontjes boter kleine, dunne flensjes. Laat ze afkoelen.
– Besmeer de flensjes één voor één met de vulling en stapel ze op elkaar tot een taart. Bewaar ook wat vulling voor het bovenste flensje.
– Schil de sinaasappels zo dik dat het witte vlies van de schil meekomt.
– Snijd met een scherp mesje de partjes tussen de binnenste vliesjes uit en beleg de bovenkant van de taart ermee.
– Garneer de taart met de gekonfijte sinaasappelschil. Bereidingstijd: ± 45 min. + 1 uur afkoelen.

 

 

 

Ook interessant