We hebben weer een heerlijk recept voor je: crostini van zoete aardappel met een pittige geitenkaas-mieriksworteltopping. Daar kun je een heerlijke, verfijnde lychee-cidercocktail bij serveren.
Dit recept is goed voor 12 stuks.
Benodigdheden voor crostini van zoete aardappel:
1 grote zoete aardappel (± 500 g), schoongeboend
Olijfolie
Versgemalen peper, zout
Blaadjes van 2 takjes tijm
80 g zachte geitenkaas, fijngeprakt
60 g zure room
± 3 tl mierikswortelpuree (potje)
Pluk erwtensprouts
Pluk gekleurde cress, bijvoorbeeld bietencress
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C (conventionele onder- en bovenwarmte).
Dep de aardappel droog en snijd hem in 12 plakjes van 5-7 mm dik.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk de plakken aardappel aan beide kanten met olijfolie, leg op de bakplaat en bestrooi met de tijmblaadjes en peper en zout naar smaak.
Bak de plakjes in 25-30 min. beetgaar in het midden van de oven en keer ze halverwege.
Vermeng intussen de geitenkaas met de zure room en de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout.
Laat de aardappelplakjes afkoelen tot lauw, schep er wat kaasroom op en garneer met sprouts en cress. Serveer direct.
Bereidingstijd: ± 10 min. + ± 30 min. oventijd + ± 5 min. afkoelen
Dat ziet er goed uit!
Tekst | Beanca de Goede Beeld | Maarten van de Wal