Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Crêpes cannelloni

naamloos-1.png

M37crepes cannelloni - LL 0276Ingrediënten
– 3 eieren
– 3 dl melk
– 50 g bloem
– 100 g boekweitmeel
– ½ tl zout
– 20 g basilicum, grof gehakt
– 25 g boter voor de vulling
– 2 el olijfolie
– 3 teentjes knoflook
– 5 zongedroogde tomaatjes op olie, fijngehakt
– 300 g spinazie
– 250 g ricotta
– 100 g geroosterde walnoten, grof gehakt
– 4 dl tomatensaus
– 250 ml crème fraîche
– 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding
– Pureer de eieren, de melk, de bloem, het boekweitmeel en het zout in een maatbeker met een staafmixer tot een glad beslag.
– Roer de helft van de basilicum erdoor.
– Bak in kleine klontjes boter dunne flensjes van het beslag.
– Verwarm de oven voor op 220°C.
– Verhit de olie in een wok en bak hierin de knoflook en de tomaat 1 min.
– Voeg de helft van de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken.
– Doe de rest van de spinazie erbij en roerbak alles nog 2-3 min.
– Schep de spinazie uit de pan en roer de ricotta en de walnoten erdoor.
– Vul de flensjes met het spinaziemengsel en rol ze strak op.
– Snijd ze doormidden.
– Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en zet de flensjes er rechtop in.
– Meng de crème fraîche met de kaas en de rest van de basilicum en lepel het mengsel over de flensjes.
– Zet de ovenschaal ± 15 min. in de oven of tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Bereidingstijd: ± 1 uur (incl. oventijd)

Dit recept is voor 4-6 personen.

Ook interessant