Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker: courgettewraps met ricotta, pittige kip, avocado, sla & rode ui

m16-2021-culi_hartige-lunch.jpg

Heb je zin in een uitdaging voor in de keuken? Dan zijn deze heerlijke courgettewraps misschien wel een leuk idee voor jou. Deze wraps kun je vullen met allerlei groente en vlees naar keuze. Naast héél lekker, zijn de goed gevulde wraps ook nog eens erg gezonde maaltijd.

Dit recept voor courgettewraps is voor vier personen en kan al binnen vijftig minuten op tafel staan.

Benodigdheden:

Voor de courgettewraps:

  • 2 gele courgettes, uiteinden verwijderd
  • 4 eieren
  • 150 g bloem 
  • versgemalen peper, zout
  • olie om in te bakken

Voor de vulling:

  • 350 g kipfilet, in reepjes 
  • ½ el rode currypasta
  • 4 el yoghurt 
  • vruchtvlees van 2 avocado’s
  • sap van 1 citroen
  • 4 el ricotta 
  • ¼ ijsbergsla, in fijne reepjes
  • handvol rucola 
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • ½ bosje koriander, grof gesneden

Zo maak je de courgettewraps:

  1. Meng voor de vulling de kipreepjes met de currypasta en de yoghurt. Laat zo lang mogelijk marineren. Dit kun je gerust een avond van te voren doen.
  2. Rasp voor de wraps de courgettes en laat uitlekken in een vergiet. Druk al het vocht eruit.
  3. Klop de eieren los en roer de geraspte courgette en de bloem erdoor.
  4. Breng stevig op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep een soeplepel van het beslag in de pan. Wrijf met de achterkant van een eetlepel de wrap open.
  5. Bak de courgettewraps in ± 3 min. goudbruin aan elke kant. Houd ze warm.
  6. Besprenkel de avocado met het citroensap. Verhit wat olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kipreepjes gaar en lichtbruin.
  7. Bestrijk het midden van elke wrap met een lepel ricotta en verdeel er de kip, de sla, de rucola, de ui-ringen, de avocado en de koriander over. Serveer direct. 

Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten en foodstyling | Els Sirejacob
Productie en bewerking | Colette Beyne

Ook interessant