Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Citroensorbetijs

m33citroensorbetijs-sf00323325.jpg

Citroensorbetijs (6 stuks)

Met slechts vier ingrediënten maak je dit verfrissende citroensorbetijs, met witte wijn voor wie dat wil, of met mineraalwater voor wie geen alcohol wil of kan nemen.

Ingrediënten:
– 2 biologische citroenen
– 60 g suiker
– 250 ml witte wijn of plat mineraalwater
– 1 eiwit

Bereiding:
– Rasp van één van de citroenen de schil dun af en pers beide citroenen uit.
– Breng de rasp met de suiker en de wijn aan de kook en blijf roeren tot de suiker oplost.
– Draai het gas uit en laat nog 5 min. trekken.
– Laat afkoelen en wrijf het mengsel door een zeef.
– Sla het eiwit half stijf.
– Roer het citroensap door het wijnmengsel en spatel het eiwit erdoor.
– Verdeel het mengsel over vormpjes of kleine bekertjes en zet ruim 1 uur in de vriezer.
– Steek er dan stokjes in en laat in nog 3-4 uur helemaal bevriezen.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 3-4 uur vriestijd.

Ook interessant