Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Citroendroomtaart

citroen-uitgelicht.png

Citroendroomtaart (voor 8-10 punten)

Ingrediënten

Voor de citroenbodem
• 3 grote eieren
• 270 g kristalsuiker
• 1 dl water
• 180 g bloem
• ½ tl vanillepoeder
• 2 tl bakpoeder
• geraspte schil van ½ citroen

Voor de lemon curd (ca. 3 dl)
• 135 g kristalsuiker
• 2 grote eieren
• sap en schil van 2 citroenen (ca. 1 dl sap)
• 50 g boter, op kamertemperatuur in blokjes

Voor de citroenroom
•3 dl slagroom
• 1 dl lemon curd (zie boven)
• 2-3 el suiker

extra: bakvorm van 15 cm doorsnee, bakpapier, zeef, spuitzak met sterspuitmond

– Maak eerst de bodem.
– Verwarm de oven voor op 175°C.
– Bekleed een bakvorm van 15 cm doorsnee met een hoge kraag van bakpapier.
– Klop eieren en suiker in 5 minuten tot een bleke, luchtige massa.
– Verwarm het water in een pan en klop het door het eiermengsel.
– Meng bloem, vanille- en bakpoeder in een kom en zeef deze ingrediënten boven het beslag.
– Voeg de geraspte schil toe en meng voorzichtig.
– Giet het beslag in de vorm en plaats in het midden van de oven.
– Bak de cake in 50-55 minuten gaar.
– Maak intussen de lemon curd.
– Doe suiker, eieren, citroenschil en -sap in een hittebestendige kom en zet die boven op een pan zacht kokend water.
– Klop de hele tijd met de garde, zodat de curd niet stolt, anders wordt het roerei!
– De pasta moet ongeveer zo dik worden als een hollandaisesaus.
– Neem de curd van het vuur en roer de boter erdoor tot die gesmolten is.
– Giet in een pot met deksel (lemon curd blijft ruim 1 week goed in de koelkast).
– Klop voor de citroenroom lemoncurd en suiker tot een dikke crème

Als alle onderdelen klaar zijn, kan de taart in elkaar gezet worden. Snijd de bodem in vier taartlagen. Leg de eerste taartlaag op een taartschaal of cakeboard. Strijk er een gelijkmatige laag lemon curd over uit. Herhaal dit met de tweede taartlaag en eindig met de derde, die je met het snijvlak naar onderen bovenop legt. Bestrijk de hele taart met een laag citroenroom. Vul een spuitzak met een kleine sterspuitmond met citroenroom en spuit toefjes op de hele bovenkant van de taart. Versier met vlaggetjes die je maakt van prikkertjes en lint.

Bereidingstijd: ± 40 min. + 55 min. baktijd

Ook interessant