Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weer eens wat anders: citroen-kruidenpizza met burrata en courgette

2-pizza.jpg

Wil je wel pizza eten, maar niet gaan voor de klassieke tomatensaus? Dan hebben we een heerlijk recept voor je. Deze citroen-kruidenpizza is namelijk overheerlijk en helemaal zonder tomaten. Je kunt ‘m maken als lunch maar ook heerlijk als diner serveren.

Dit recept is voor 2 grote of vier kleine pizza’s.

Dit heb je nodig voor de citroen-kruidenpizza:

Naast onderstaande ingrediënten heb je voor dit recept een grillpan en twee bakplaten nodig.

voor de pizzabodems:

  • 1 zakje instantgist (inh. 7 g)
  • 1 tl suiker
  • 500 g bloem + extra voor bestuiven en uitrollen
  • 1 tl zout
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 25 ml milde olijfolie
  • 325-350 ml handwarm water

voor de topping:

  • 200 g bimi
  • 2 bio citroenen
  • 250 g mascarpone of crème fraîche
  • 4 el verse groene pesto
  • versgemalen peper, zout
  • 1 kleine courgette, in lange dunne plakken geschaafd
  • 4-6 el extra vergine olijfolie
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 g burrata of mozzarella, in stukken gescheurd
  • 15 g basilicum, in plukjes
  • 15 g dragon, in plukjes

Zo maak je het:

Bereidingstijd: ± 35 min. ± 1 uur rijzen + ± 25 min. oventijd

  1. Doe de gist en de suiker in een kopje met 1 dl van 325-350 ml handwarm water en laat 10 min. staan om te activeren.
  2. Vermeng de bloem met het zout en de oregano in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistpapje en de olie bij.
  3. Voeg nu 225 ml handwarm toe en roer met de achterkant van een houten lepel tot alle vocht is opgenomen. Voeg indien nodig iets meer water toe voor een soepel deeg. Kneed zeker 5 min. door en dek dan af en laat op een warme plaats ± 1 uur rijzen of tot verdubbeld volume.
  4. Blancheer de bimi 1 min., spoel koud af, laat uitlekken en dep droog. Rasp de schil van een van de citroenen en snijd de tweede in dunne plakjes.
  5. Roer de pesto door de mascarpone en breng op smaak met peper. Verdun eventueel met een drup water. Verhit de grillpan.
  6. Bestrijk de courgette dun met olie en gril ze in de grillpan tot ze beetgaar zijn. Zet opzij tot serveren. Verwarm de oven voor op 220 ˚C (heteluchtstand).
  7. Bestuif de bakplaten met bloem. Deel het deeg in tweeën (of vieren), rol uit tot dunne pizzabodems en leg ze op de bakplaten. Maak met je vingertoppen overal kuiltjes. Bestrijk dun met olie en bak de bodems 6-8 min. voor tot ze beginnen te kleuren.
  8. Haal ze uit de oven en bestrijk de pizza’s met de kruidenmascarpone. Bestrooi met de citroenrasp en wat kaas. Verdeel de bimi en de plakjes citroen erover.
  9. Bak de pizza’s in 8-10 min. na elkaar af. Garneer met de courgettelinten, de burrata en de kruiden. Bedruppel met extra olijfolie, maal er peper en zout naar smaak boven en serveer.

Eet smakelijk!

Tekst | Colette Beyne
Fotografie | Peggy Janssen

M39 Cover HR JPG

Margriet 39 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer onder andere: happy ouder worden, blaasontsteking: zo kom je er snel vanaf, een openhartig interview met Ernst Daniël Smid, tips om gelukkig terug naar kantoor te kunnen gaan en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant