Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Voor de moederdagbrunch: chocoladepizza met pecannoten en marshmallows

mmm-chocoladepizza-met-pecannoten-en-marshmallows.jpg

Chocoladepizza: bij alleen het woord loopt het water je toch al in de mond? Je bestrooit deze pizza’s met pecannoten en marshmallows. Heerlijk voor bij een lekkere brunch op Moederdag.

Dit recept is gemakkelijk te maken en goed voor vier tot zes stuks.

Benodigdheden

  • 1 rol koelvers pizzadeeg op bakpapier
  • 30 g melkchocolade, in stukjes
  • 30 g pure chocolade, in stukjes
  • 1 tl rasp van een biologische sinaasappel
  • 30 g witte chocolade, in stukjes
  • 4 marshmallows, fijngesneden
  • handvol pecannoten, grof gehakt
  • handvol muntblaadjes

Extra nodig: ronde uitsteekvorm van 10-12 cm Ø.

Bereidingswijze chocoladepizza

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het deeg uit en steek er met een ronde uitsteekvorm 4 à 6 cirkels uit.
  3. Verdeel de chocolade over de pizza’s en bestrooi met de sinaasappelrasp, de marshmellows en de noten.
  4. Bak de pizzaatjes ± 15 min. in het midden van de oven.
  5. Garneer vlak voor het serveren met de munt.

Bereidingstijd: ± 10 min. + ± 15 min. oventijd.

Ziet er goed uit!

Voor de moederdagbrunch: chocoladepizza met pecannoten en marshmallows

Fotografie | Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten | Sonja Peeters

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 14– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Lossebladen.nl.

Ook interessant