Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dat wordt smullen: recept voor overheerlijke chocolademousse

dat-wordt-smullen-recept-voor-ovenheerlijke-chocolademouse.jpg

Wij vinden chocolademousse echt héérlijk. Deze variant is niet zo ingewikkeld, niet te zoet maar wel overheerlijk. Wij zien alleen maar pluspunten.

En hij staat ook nog eens binnen 25 minuten in de koelkast, en daarna binnen een uurtje op tafel.

Benodigdheden

Voor de chocolademousse:

  • 6 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • 200 gram pure chocolade, in stukjes
  • snufje zout

Voor de topping:

  • 125 ml halfvolle slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 reepje pure chocolade, geschaafd

Bereidingswijze chocolademousse

De bereidingstijd voor deze chocolademousse is ongeveer 25 minuten. Daarna heeft deze nog wel een uurtje nodig in de koelkast om af te koelen en op te stijven.

  1. Klop voor de topping de slagroom met de vanillesuiker half stijf en zet in de koelkast.
  2. Scheid voor de mousse de eieren en klop de dooiers met de suiker in 5-10 min. tot een schuimige, lichtgele massa die als een lint van de kloppers loopt.
  3. Smelt de chocolade ondertussen au bain-marie. Zorg dat de kom het water niet raakt.
  4. Klop het eiwit met het zout op tot stevige pieken en zet opzij.
  5. Meng de hete chocolade door het dooiermengsel en schep er voorzichtig een kwart van het opgeklopte eiwit door. Let op: breek de eiwitten niet, schep ze voorzichtig om.
  6. Schep er dan de rest van het eiwit door, zodat je een mooie egale mousse krijgt. Doe hem over in een mooie grote kom en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  7. Haal de chocolademousse 5 min. voor het serveren uit de koelkast, schep er een toef room op, schaaf er chocolade over en bestuif met cacaopoeder. Serveer de rest van de room er apart bij.

Ziet er goed uit!

Fotografie | Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten | Lot van Riel

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 08– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant