Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: zo maak je zelf chocolademeringues

recept-zo-maak-je-zelf-chocolademeringues.jpg

Meringues zijn heerlijk: knapperig maar toch zacht, licht en luchtig maar toch zo lekker. Bij deze chocolademeringues meng je gesmolten pure chocolade door het basisbeslag, waardoor ze éxtra lekker worden.

Wist je dat met zes eiwitten zo’n veertig van die schuimpjes kunt maken?

Dit heb je nodig voor zo’n 40 chocolademeringues:

  • 75 g pure chocolade, in stukjes
  • 6 eiwitten (225 ml), op kamertemperatuur
  • 330 g kristalsuiker
  • 1 el maïzena
  • ½ el witte azijn

extra benodigdheden: een spuitzak met klein rond mondstuk, een mixer

Lees ook:
Niet moeilijk, wel heel lekker: koekjes met abrikozenvulling en chocoladeglazuur

Zo maak je het:

Bereidingstijd: Ongeveer 30 min. plus zo’n 40 min. oventijd en 1 uur afkoelen

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C en bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie of in een kom boven heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Klop de eiwitten op met een mixer tot er zachte pieken ontstaan.
  4. Lepel er een paar lepels van de suiker bij en mix opnieuw. Zodra de suiker is opgelost, voeg je weer enkele lepels suiker toe. Herhaal dit tot de suiker volledig met het eiwit is gemengd.
  5. Klop nog zo’n 10-15 min. verder nadat alle suiker is opgelost.
  6. Vermeng de maïzena en de azijn in een kommetje en roer het papje door de opgeklopte eiwitten.
  7. Schep het eiwit in een spuitzak en spuit meringues met een doorsnede van ongeveer 3 cm op het bakpapier.
  8. Roer met een draaiende beweging voorzichtig wat gesmolten chocolade door elke meringue.
  9. Droog de meringues 40 min. in de oven. Laat ze ± 1 uur volledig afkoelen in de gesloten oven.

Eet smakelijk!

Dit recept verscheen eerder in Margriet 47 – 2021. Dit nummer nabestellen kan via lossebladen.nl.

Fotografie | Karl Bruninx
Styling & receptuur | Lot van Riel
Tekstbewerking | Colette Beyne

Ook interessant