Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Chocolademelk à la minute

chocomelk-uitgelicht.png

Chocolademelk à la minute (voor 1 liter)

Benodigdheden
• 120 g pure chocolade, in stukjes gesneden (3 g per grote mok)
• 750 ml volle melk
• 250 ml slagroom
• 1 vanillestokje
• 2 el amandelsiroop
• optioneel: donkere rum
extra: thermoskan

Bereiding
– Snijd de chocolade in blokjes en houd wat achter voor de garnering.
– Verwarm de melk met de slagroom en het vanillestokje net tegen de kook aan.
– Zorg dat de melk niet gaat koken.
– Zeef het mengsel, breng op smaak met de amandelsiroop en giet in een thermoskan.
– Verdeel ter plekke de chocolade over de mokken en schenk er de hete melk overheen.
– Garneer met de overgebleven chocoladebrokjes en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 5 min.

Ook interessant