Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Leuk voor pakjesavond: chocolade-kruidnoten-arretjescake

leuk-voor-pakjesavond-chocolade-kruidnoten-arretjescake.jpg

Hoe het er dit jaar ook uitziet, pakjesavond is niet compleet zonder iets lekkers bij de koffie of thee. Natuurlijk zijn kruidnoten of gevulde speculaas echte klassiekers, maar wil je eens wat anders serveren? Misschien is deze chocolade-kruidnoten-arretjescake dan wel wat voor jou!

Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gemakkelijk glutenvrij of vegan te maken.

Dit heb je nodig:

  • 300 g boter, in kleine blokjes
  • 60 ml halfvolle melk
  • 135 g lichtbruine basterdsuiker
  • 90 g cacaopoeder
  • 204 g pure chocolade, fijngehakt
  • snuf zout
  • 300 g gemengde chocoladekruidnoten (gebruik voor een speels effect verschillende smaken en kleuren)
  • 25 g blanke amandelen

Verder nodig: een kleine cakevorm ( ± 16×9 cm), bekleed met plastic folie.

Zo maak je de chocolade-kruidnoten-arretjescake:

Je bent ongeveer een half uur bezig met de bereiding van deze chocolade-kruidnoten-arretjescake. Let wel: hij moet daarna nog twee uur opstijven in de koelkast, dus dat is iets om rekening mee te houden.

  1. Smelt op laag vuur al roerend de boter in een kleine steelpan met de melk, de suiker en de cacao.
  2. Neem zodra de boter is gesmolten de pan van het vuur en roer er de chocolade en het zout door. Laat al roerend smelten.
  3. Laat afkoelen tot net vloeibaar*.
  4. Houd een hand kruidnoten apart om te versieren en roer de rest samen met de amandelen door het chocolademengsel en schep het in de cakevorm.
  5. Strijk glad, versier met de rest van de kruidnoten en laat ± 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
  6. Snijd er met een heet, scherp mes dunne plakjes van. Genieten maar!

*Zorg ervoor dat de chocomassa echt goed is afgekoeld voordat je de kruidnoten erdoor roert, anders smelt het chocoladelaagje meteen.

Glutenvrij of vegan

Wil je de chocolade-kruidnoten-arretjescake veganistisch maken? Ga dan voor vegan boter, plantaardige melk, vegan chocolade en vegan kruidnoten. Deze zijn te vinden in de meeste grotere supermarkten of speciaalzaken. Gebruik je glutenvrije kruidnoten, dan is de arretjescake ook glutenvrij.

chocolade-kruidnoten-arretjescake

Eet smakelijk!

Fotografie | Maarten van der Wal
Recepten | Dosia Brewer

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Ook interessant