Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Chinesekoolrolletjes met gehakt en paddenstoelen uit de oven

ovengerecht-chinesekoolrolletjes-met-gehakt-en-paddenstoelen.jpg

Inspiratie nodig voor het eten vanavond? Met dit heerlijke recept voor Chinesekoolrolletjes met gehakt en paddenstoelen uit de oven maken we je vast blij. Goed nieuws: dit gerecht staat zo op tafel!

Ingrediënten:

  • 40 g gedroogde paddenstoelen
  • 5 el milde olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
  • 800 g half-om-halfgehakt
  • versgemalen peper, zout
  • 12 Chinesekoolbladeren
  • 3 panko (Japans broodkruim)
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • extra nodig: ovenschaal

Zo maak je de Chinesekoolrolletjes met gehakt en paddenstoelen:

  1. Week de paddenstoelen ± 20 min. of tot ze zacht zijn. Knijp ze uit en hak fijn.
  2. Verhit 2 el van de olie en fruit hierin de sjalot met een handje van de peterselie. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3-4 min. omscheppend.
  3. Vermeng het gehakt met het mengsel en breng stevig op smaak met peper en zout.
  4. Breng ruim water aan de kook en blancheer hierin de koolbladeren 2-3 min., laat uitlekken op een schone keukendoek.
  5. Verdeel de vulling in 12 gelijke rolletjes en leg ze op de koolbladeren. Rol strak op.
  6. Vermeng de panko met de kaas.
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  8. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rolletjes hierin in gedeelten 10 min.
  9. Schep de rolletjes uit de pan in de ovenschaal en bestrooi met het panko-kaasmengsel.
  10. Lepel er nog wat olie over en bak de rolletjes nog ± 10 min. in de oven of tot ze lichtbruin zijn.
  11. Garneer met de rest van de peterselie. Lekker met aardappelpuree.

Bereidingstijd: ± 25 min. + ± 10 min. weken paddenstoelen + ± 10 min. oventijd

Eet smakelijk!

Fotografie: Stefania Giorgi/Living Inside

Ook interessant