Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dát wordt smullen: chili con carne-soep met rundergehaktballetjes

dat-wordt-smullen-chili-con-carne-soep-met-rundergehaktballetjes.jpg

Heb je zin om iets nieuws uit te proberen? Ga dan eens aan de slag met deze heerlijk chili con carne-soep met rundergehaktballetjes. Dat wordt smullen!

Binnen 40 minuten heb je dit gerecht al op tafel staan.

Benodigdheden chili con carne-soep:

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • snuf gemalen komijn
  • snuf chilipoeder
  • 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd, in lange repen
  • 8 dl kippenbouillon
  • 400 g tomatenblokjes
  • 4 tortillawraps
  • 200 g rode kidneybonen
  • snuf gemberpoeder
  • 200 g maïskorrels
  • paar takjes koriander
  • snuf gemalen kaneel
  • 1 limoen, in partjes

Benodigdheden rundergehaktballetjes:

  • 400 g rundergehakt
  • snuf gemalen kaneel
  • snuf gemalen komijn
  • 1 ei (L)
  • snuf chilipoeder
  • 2 el paneermeel
  • versgemalen peper, zout
  • snuf gemberpoeder
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze gehaktballetjes:

  1. Meng voor de gehaktballetjes het gehakt met de specerijen, het ei en het paneermeel goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout.
  2. Rol er balletjes van ± 3 cm doorsnede van.
  3. Verhit 2 el van de olie en bak de balletjes hierin goudbruin, ze hoeven vanbinnen niet gaar te zijn.

Bereidingswijze soep:

  1. Verhit voor de soep in een soeppan nog 2 el olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  2. Bestrooi met de specerijen en bak nog 2-3 min.
  3. Bak de paprika 2-3 min. omscheppend mee.
  4. Voeg daarna de bouillon, tomatenblokjes en gehaktballetjes toe en laat 30 min. zachtjes koken op lage pit.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de wraps in ± 5 min. krokant in de oven.
  6. Spoel intussen de bonen en maïskorrels onder koud water in een vergiet onder en laat uitlekken.
  7. Warm beide de laatste 5 min. mee in de soep.
  8. Verdeel de soep over kommen en garneer met koriander en een partje limoen. Geef de krokante tortilla’s erbij.
Dát wordt smullen: chili con carne-soep met rundergehaktballetjes

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Productie | Colette Beyne
Beeld | Wout Hendrickx

Dit recept is te lezen in Margriet 09, 2021. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Ook interessant