Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Burnt ricotta met zoetzure biet en gember

recept-burnt-ricotta-met-zoetzure-biet-met-gember.jpg

Met allemaal verschillende hapjes en kleine gerechtjes creëert iedereen zijn of haar eigen maaltijd. Leuk tijdens een kerstborrel bijvoorbeeld, of op pakjesavond. Deze burnt ricotta met zoetzure biet en gember mag zeker niet missen op je borrelplank!

Een bijzonder hapje!

Dit heb je nodig:

  • 150 ml rijstazijn
  • 2 el suiker
  • 2 cm geschilde gemberwortel, in dunne plakjes
  • 1-2 geschilde verse rode of gele bietjes (± 200 g), in flinterdunne plakjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 g ricotta
  • 2 el milde olijfolie

extra benodigdheden: mandoline of zeer fijne schaaf

Zo maak je de burnt ricotta:

Bereidingstijd: zo’n 25 minuten, plus tijd om af te koelen en zo’n 6 tot 8 minuten in de oven.

  1. Breng de rijstazijn met de suiker en de gember aan de kook.
  2. Laat de suiker oplossen. Schenk de zoetzure marinade over de bietjes.
  3. Steek de rozemarijn ertussen en laat afkoelen.
  4. Verwarm de ovengrill voor.
  5. Stort de ricotta op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.
  6. Schuif de ricotta onder de hete ovengrill en rooster de kaas in 10-15 minuten goudbruin.
  7. Leg de ricotta voorzichtig op een bord en leg de zoetzure biet erbij.

Extra tip: De ricotta schuif je even onder de ovengrill voor een stoere gebrande look en krachtiger smaak.

Fotografie | Eric van Lokven
Styling | Cindy Berg
Foodstyling | Gees van Asperen
Recepten | Janneke Philippi
Productie | Colette Beyne.

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 51 – 2021. Dit nummer nabestellen kan via lossebladen.nl.

Ook interessant