In een cafetaria of bij een tankstation: je hebt vást wel eens een broodje bal gegeten. Heerlijk, maar al die broodjes verbleken bij déze zelfgemaakte versie. Dít broodje gehaktbal is nét even anders door de knapperige, frisse topping van koolsla.
Je bent er even mee bezig, maar dit broodje bal is echt de tijd en moeite waard.
Benodigdheden voor broodje bal met koolsla
Met dit recept maak je acht heerlijke broodjes bal met koolsla.
De bereidingstijd is ongeveer vijftig minuten. Je kunt het gehaktmengsel eerder op de dag maken en deze koel bewaren tot je klaar bent om te gaan bakken.
Gehaktballen
Kneed voor de gehaktballen het gehakt in een ruime kom goed door met 3 el van de mosterd, de ketjap, het uienpoeder, de nootmuskaat, de eieren, het paneermeel, en peper en zout naar smaak.
Vorm er 8 ballen van.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen in 5 min. rondom bruin.
Giet er de fond bij en laat ze half afgedekt in ± 30 min. garen.
Bedruip ze regelmatig met de jus.
Koolsla
Meng intussen voor de koolsla de mayonaise met yoghurt, mosterd, citroensap en peper en zout naar smaak.
Schep de kool en de wortel- en bietjulienne erdoor en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Bestrijk de snijkanten van de bolletjes dun met mosterd en mayonaise.
Neem de gehaktballen uit de jus, laat iets uitlekken en zet ze op de onderhelften van de broodjes.
Schep er een lepel koolsla op en dek af met de kapjes.
Geef de rest van de koolsla erbij.
Eet smakelijk!
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.