Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: broodjes bakken met kids

pasen-gif.gif

Wat is er nou leuker dan samen met de kinderen broodjes bakken voor het paasontbijt of de brunch? Met grote schorten om flink kneden met een deegbol is altijd dikke pret. En als het eindresultaat in de oven ligt ruikt je hele huis naar de geur van vers en heerlijk brood.

Ingrediënten
– 1 pak broodmix
– 1 ei
– 3 dl water
– een handjevol rozijnen
– 25 gram boter
– één eetlepel suiker
– bakpapier

Bereidingswijze
Kneed de broodmix met het water, de boter en suiker tot een soepele massa. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Nu begint de pret! Je kunt ervoor kiezen om allerlei verschillende figuren te maken zoals paashazen of vrolijke haantjes. Maak met de rozijnen oogjes.

Verwarm je oven voor op 200 ºC en klop ondertussen het ei los. Bestrijk de broodjes met het ei voor een mooie glans en versier ze eventueel met hagelslag, amandelen of andere kleurrijke versiering.

Schuif je broodjes in de voorverwarmde oven. Na 20 minuten zijn ze klaar, laat ze wel nog even afkoelen. Serveer de paasbroodjes in een gezellige mand.

Eet smakelijk!

Tip: Wil jij een paashaas met ei in de armpjes? Duw dan een ongekookt ei lichtjes in het buikje en sla de armpjes eroverheen. Het ei wordt gaar tijdens het bakken.

Ook interessant