Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Romige broccolisoep met munt en kokosyoghurt-pompoenpittentopping

romige-broccolisoep-met-munt-en-kokosyoghurt-pompoenpittentopping.jpg

Zin in soep? Deze heerlijke, romige broccolisoep heb je binnen een handomdraai op tafel staan. Garneer het gerecht met wat munt om het af te maken.

Dit recept is goed voor 4 personen.

Dit heb je nodig:

  • 750 g broccoli
  • 1 gekookte aardappel, in stukjes
  • ± 600 ml (vegetarische) groentebouillon, vers of van tablet
  • 200 ml kokosmelk
  • handje muntblad + extra om te garneren
  • versgemalen peper en zout

voor de topping:

  • 4 tl (vegetarische) kokosyoghurt
  • 1 el pompoenpitten, droog geroosterd
  • 1 tl chiazaad
  • 1 tl lijnzaad

extra nodig: staafmixer

Bereidingswijze romige broccolisoep

  1. Snijd de roosjes van de broccolistronk los en snijd de rest in plakken.
  2. Kook beide in een bodem licht gezouten water in ± 5 min. gaar.
  3. Giet af en pureer de broccoli samen met de aardappel, de bouillon, de kokosmelk en de munt met de staafmixer.
  4. Breng nogmaals aan de kook, verdun hem eventueel met wat water en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de soep in verwarmde kommen en top met de yoghurt, de pompoenpitten en het chia- en lijnzaad.
  6. Garneer met de extra munt.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Eet smakelijk!

broccolisoep

Productie | Colette Beyne
Beeld | Beeldig beeld/Stockfood

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-20 Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant