Bœuf stroganoff met biefstuk, paprika en paddenstoelen. De kleuren, de geuren… Heerlijk! En een stuk sneller klaar dan je waarschijnlijk verwachtte. Je vindt het heerlijke recept hier.
Loopt het water je al in de mond? In slechts 20 minuten staat dit meesterwerk bij jou op tafel!
Dit heb je nodig (4 personen):
2 el plantaardige olie
1 rode ui, in ringen
1 rode paprika, in reepjes
250 g gemengde paddenstoelen, grotere exemplaren in stukjes gescheurd
2 tenen knoflook, geperst
2 el tomatenpuree
15 ml wodka
1 el bloem
500 g biefstuk, in reepjes
100 ml runderbouillon
2 el grove mosterd
150 g crème fraîche
versgemalen peper, zout
½ bosje platte peterselie, grof gehakt
Bereidingswijze bœuf stroganoff:
Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui met paprika op laag vuur ± 5 min. al omscheppend.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ± 5 min. mee.
Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 min. mee, blus af met wodka en schep dan alles uit de pan.
Houd een paar mooie paddenstoelen apart.
Schep in een kom de bloem om met de biefstuk.
Klop de bouillon los met de mosterd en de crème fraîche.
Voeg nog 1 el olie toe aan dezelfde pan en bak op hoog vuur in een paar minuten de biefstuk net bruin.
Doe er de paddenstoelen en het bouillonmengsel bij. Breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi met peterselie en de rest van de paddenstoelen en serveer direct. Lekker met aardappelpuree of klassiek met stro-aardappeltjes (heel dunne frietjes).
Bereidingstijd bœuf stroganoff ± 20 min.
Ziet er goed uit!
Recept en tekst | Dosia Brewer Fotografie | Maarten van der wal
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-48. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.