Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: bloemkoolsteaks met appel en kokos-basilicumsaus

roasted-cauliflower-with-coconut-and-basil-cheese-sauce.jpg

Zou je graag een keer iets nieuws in de keuken willen proberen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Dit recept voor deze culinaire bloemkoolsteaks met appel is namelijk erg makkelijk om te maken.

Het onderstaande recept is voor 4 personen.

Benodigdheden bloemkoolsteaks met appel:

  • milde olijfolie
  • 1 bloemkool, in 6-8 dikke plakken van ± 2 cm dik
  • sap van 1 grote citroen
  • versgemalen peper, zout & kerriepoeder
  • 1 gele of groene appel met schil, in dunne dwarsplakken
  • 150 g rode kool, zeer dun geschaafd
  • blaadjes van 2 takjes basilicum

Voor de kokos-basilicumsaus

  • 150 g roomkaas naturel
  • 100 g kokoscrème
  • 2 takjes basilicum, fijngesneden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (onder- en bovenwarmte).
  2. Bestrijk een bakplaat dun met olie en leg de bloemkoolplakken erop. Bestrijk ze met olie, druppel er wat citroensap boven en kruid met peper, zout en kerriepoeder naar smaak.
  3. Bak de steaks in het midden van de oven ± 25 min. of tot de randjes lichtbruin kleuren. Roer intussen voor de kokos-basilicumsaus de roomkaas los met de kokosroom, roer de basilicum erdoor en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  4. Bedruppel de appel met de rest van het citroensap.
  5. Neem de bakplaat met bloemkoolsteaks uit de oven en verdeel de appel en de rode kool erover.
  6. Lepel de kokos-basilicumsaus erover, maal er nog wat peper boven, garneer met de basilicum en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 25 min. + ± 25 min. oventijd

Beeld | Stockfood
Productie & bewerking | Colette Beyne

Ook interessant