Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker: bloemkoolsoep met krokante kipblokjes en pijnboompitten

bloemkoolsoep.jpg

Zin in een heerlijke Hollandse soep? Probeer dan deze bloemkoolsoep met krokante kipblokjes en pijnboompitten eens uit.

Deze soep is makkelijk te maken en kan al je trek stillen binnen 20 minuten.

Benodigdheden

Met deze ingrediënten maak je voldoende bloemkoolsoep met kipblokjes en pijnboompitten voor zo’n vier personen.

  • 3 el olijfolie om in te bakken
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 400 g kipblokjes
  • 1 kruimige aardappel, geschild en in stukken
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 g feta, verbrokkeld
  • paar takjes oregano
  • versgemalen peper, zout

extra nodig: blender of staafmixer

Lees ook:
3x waarom feta zo gezond is (en wanneer je het vooral níet moet eten)

Bereidingswijze van deze bloemkoolsoep met kipblokjes:

  1. Verwarm 2 el van de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook glazig.
  2. Houd wat bloemkoolroosjes apart en schep de rest samen met de aardappel in de pan.
  3. Bak 2 min. omscheppend en schenk er dan de bouillon bij. Breng aan de kook en draai het vuur dan lager.
  4. Laat de soep ongeveer 20 min. zachtjes koken.
  5. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin en zet opzij.
  6. Schaaf de achtergehouden bloemkoolroosjes in dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf.
  7. Verhit de rest van de olie en bak hierin de kipblokjes rondom gaar en krokant.
  8. Mix de soep glad, breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over kommen.
  9. Garneer met de bloemkoolplakjes, kipblokjes, kaas, pijnboompitten en plukjes oregano. Serveer direct.

Lekker met ciabatta!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Productie | Colette Beyne
Beeld | Wout Hendrickx

Dit recept is te lezen in Margriet 09, 2021. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Ook interessant