Eten

Recept: bitterkoekjes met sesam en citroen

recept-kruidige-en-frisse-bitterkoekjes-met-sesam-en-citroen.jpg

Bitterkoekjes danken hun expliciete smaak aan bitter amandelextract. Door dit te combineren met sesam en citroen worden de koekjes iets kruidiger en tegelijk frisser.

Dit recept voor bitterboekjes is goed voor 20 stuks.

Benodigdheden voor de bitterkoekjes:

  • 150 g amandelen
  • 150 g poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 10 g sesamzaad + extra sesamzaad om te bestrooien
  • rasp van ½ goed schoongeboende biologische citroen
  • bitter amandelextract naar smaak

Ook nodig: keukenmachine of hakmolen + spuitzak met spuitmondje van ± 1 cm Ø

Zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Maal alle ingrediënten, op het extract na, in de kleine kom van de keukenmachine of het hakbakje van de staafmixer tot een zacht deeg.
  3. Voeg amandelextract naar smaak toe.
  4. Doe het deeg in een spuitzak en spuit ± 20 bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Duw met een natte vinger de puntjes naar beneden en bestrooi met sesamzaad.
  6. Bak de koekjes in het midden van de oven in ± 10 min. gaar.
  7. Neem uit de oven en laat op de plaat afkoelen.

Bereidingstijd: ± 10 min. + ± 10 min. oventijd + afkoelen

Ziet er goed uit!

Bitterkoekjes

Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Eric van Lokven

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-18. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant