Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Bisque met Hollandse garnalen

uitgelicht-bisque.png

soepBisque met Hollandse garnalen & cayenne-zout

Ingrediënten
– 3 el boter of margarine, gesmolten
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teen knoflook, geraspt
– 2 el tomatenpuree
– ½ l visbouillon
– 250 ml kreeftenfond
– 250 ml slagroom
– 1 krop sla
– 3 el cognac of brandy
– versgemalen peper, zout
– 4 el crème fraîche
– 100 g Hollandse garnalen
voor het cayenne-zout:
– 2 el fleur de sel
– 1 tl cayennepeper

Bereiding
Een dag van tevoren:
– verhit de boter en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de tomatenpuree
toe en bak 1 min. mee.
– Blus af met de visbouillon en schenk de kreeftenfond en slagroom erbij.
– Kook de soep 15 min. in op laag vuur.
Op de dag zelf:
– pluk de buitenste bladeren van de kropsla (bewaar ze voor een salade)
en was het hart in ijswater.
– Laat uitlekken en snijd in vier parten.
– Verwarm de bisque op laag vuur, net tegen de kook aan en breng de soep op
smaak met cognac, peper en zout.
– Meng de fleur de sel met de cayennepeper.
– Schenk de soep in diepe (voorverwarmde) borden en garneer met de crème fraîche, garnalen, sla en wat cayenne-zout.

Bereidingstijd: ± 25 min.

Ook interessant