De zoete, gele vrucht is het perfecte ingrediënt voor pannenkoeken. En hé, wie houdt er niet van pannenkoeken? Als ze dan ook nog eens gezond zijn… Deze bananenpannenkoekjes in ieder geval wel!
En de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis…
Ingrediënten (10-12 stuks)
150 g volkoren zelfrijzend bakmeel
1 tl suiker
1 ei 2½ dl karnemelk
1 grote zeer rijpe of overrijpe banaan, geprakt
1 banaan
30 g boter,
gesmolten ahornsiroop of golden syrup
Zo maak je de bananenpannenkoekjes
Meng het bakmeel en de suiker in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek het ei erin.
Giet er een beetje karnemelk bij en roer vanuit het midden glad. Ga zo door tot alle karnemelk op is.
Klop de geprakte banaan door het beslag.
Zet afgedekt weg tot gebruik.
Roer vlak voor het bakken de boter door het beslag.
Verhit een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en schep er een jus-opscheplepel beslag in zodat een pannenkoekje van 8 cm Ø ontstaat.
Keer de pannenkoek als de onderkant bruin is en bak de andere kant nog ± 1 minuut.
Bak zo nog 9 à 11 pannenkoekjes. Houd ze warm op een diep bord op een pan heet water.
Stapel ze op een bord, leg de bananenplakjes erop en lepel er siroop over.