Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: bagels met limoen-roomkaas, komkommer en avocado

recept-bagels-met-limoen-roomkaas-komkommer-en-avocado.jpg

Dat is nog eens een lekker begin van de dag! Mooie, voedzame ontbijtjes boordevol energie. Zoals deze bagels met limoen-roomkaas, komkommer en avocado.

Een lust voor alle zintuigen.

Benodigdheden voor de bagels met limoen-roomkaas:

  • 2 bagels naar keuze
  • Sap en rasp van 1 (biologische) limoen
  • 1-2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl vloeibare honing
  • Versgemalen peper, zout
  • 4-5 el roomkaas
  • Blaadjes van ½ bosje basilicum of handje rucola
  • ¼ komkommer, in dunne schuine plakken
  • Vruchtvlees van 1 grote avocado, in plakken
  • Hand pompoenpitten, droog geroosterd

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bagels overlangs door en rooster de snijkanten kort in een droge koekenpan.
  2. Klop of schud voor de dressing het limoensap, de olie en de honing door elkaar en peper en zout naar smaak.
  3. Roer de helft van de limoenrasp door de roomkaas en maak deze op smaak met zout en peper.
  4. Schep de komkommer en de avocado om met de dressing.
  5. Besmeer de onderste helft van de bagels met de roomkaas en bestrooi met de rest van de limoenrasp.
  6. Verdeel de komkommer, de avocado en de basilicum erover en bestrooi met de pompoenpitten.
  7. Dek af met de bovenste bagelhelften.

Bereidingstijd: ± 10 min.

Recept: bagels met limoen-roomkaas, komkommer en avocado

Dat ziet er heerlijk uit!

Meer ontbijtrecepten?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Productie | Colette Beyne
Beeld | Maarten van der wal

Dit recept verscheen eerder in Margriet 48-2020. Deze editie nabestellen kan via magazine.nl.

Ook interessant