Eten

Recept: Aziatische balletjes met sesam en gember

recept-aziatische-balletjes-met-sesam-en-gember.jpg

Deze pittige kipgehaktballetjes met een laagje van sojasaushoning kun je als snack eten of met rijst en groenten uit de wok als maaltijd. Echt genieten!

Dit recept is goed voor ± 25 stuks.

Benodigdheden voor Aziatische balletjes met sesam en gember

  • 500 g kipgehakt
  • 40 g paneermeel
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el fijngeraspte gember
  • 4 tl geroosterd sesamzaad + extra om te bestrooien
  • 5 tl sesamolie
  • 2 bosuitjes, fijngehakt + extra ringetjes om te bestrooien
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2-3 el zonnebloem- of arachideolie
  • 120 ml sojasaus
  • 75 ml (rijst)azijn
  • 100 g honing

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Zo maak je het

  1. Meng het gehakt met het paneermeel, de knoflook, de gember, het sesamzaad, 2 tl van de sesamolie, de bosuitjes, het ei en peper en zout naar smaak.
  2. Rol er ± 25 kleine balletjes van.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ± 5 min. rondom bruin.
  4. Meng intussen de rest van de sesamolie met de sojasaus, rijstazijn en honing en roer de saus door de balletjes.
  5. Zet de pit laag en bak afgedekt nog ± 15 min.
  6. Schep regelmatig om.
  7. De saus wordt dik en kleverig.
  8. Steek de balletjes aan prikkers en garneer met bosui en sesamzaad.

Bereidingstijd: ± 35 min.

Bijpassend drankje

Op zoek naar een drankje dat goed bij deze lekkere balletjes? Dan is de sinaasappel-passievruchttenmocktail een echte aanrader. Door de kokosmelk is deze mocktail heerlijk romig, maar tóch nog fris. Ook lekker als cocktail, met een scheutje rum. Hoe je deze mocktail maakt, lees je hier.

Eet smakelijk!

balletjes

Fotografie|Louis Lemaire
Styling|Silke Visscher
Foodstyling|Yvonne Jimmink.
Recepten|Dosia Brewer

Lees ook:
Recept: trifle met mango, ananas en Kaapse kruisbes

Deze trifle met mango steelt de show van elke tafel en smaakt heerlijk zomers. Dankzij het vele fruit en de zachte melkbroodjes valt hij niet zwaar en kun je er dus langer van snoepen.

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 25– 2020Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant