Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dat wordt smullen: avocadoscones met kokosroom en vijgenchutney

smullen-avocadoscones-met-kokosroom-en-vijgenchutney.jpg

Het is leuk om te experimenteren met combinaties die in eerste instantie wat ongewoon lijken. Deze klassieke scone met avocado is meer dan lekker, en al helemáál met de kokosroom en vijgenchutney erbij.

Een heerlijk en gemakkelijk recept waarvan je blijft eten. En het is ook nog eens helemaal vegan!

Benodigdheden (10-12 stuks)

Voor de scones

  • 400 g zelfrijzend bakmeel + extra voor het bestuiven
  • ½ tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 g plantaardige boter
  • 40 g kokosbloesemsuiker
  • 100 ml sojamelk + extra om te bestrijken
  • vruchtvlees van één avocado
  • rasp van één citroen

Voor de topping

  • kokosroom, opgeklopt
  • vijgenchutney

Extra benodigdheden: bakplaat bekleed met bakpapier, rasp, deegroller, ronde uitsteker of glas van ± 6 cm Ø.

Lees ook:
Aha: dít is dus het verschil tussen bruine en groene avocado’s

Bereidingswijze avocadoscones

Deze avocadoscones zijn snel klaar: je bent ongeveer een kwartier bezig met het maken en uitsteken van het deeg, waarna je ze in zo’n twintig minuten afbakt. Eet smakelijk!

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng voor de scones het bakmeel met het zout, bakpoeder, de boter, kokosbloesemsuiker en sojamelk door elkaar.
  3. Prak de avocado en schep hem samen met de citroenrasp door het deeg. Kneed het deeg goed door.
  4. Bestuif het aanrecht met het extra bakmeel en leg het deeg erop.
  5. Rol het deeg uit tot een lap van ± 5 cm dik. Steek er met de steker of glas zo veel mogelijk scones uit.
  6. Vouw het overgebleven deeg samen en rol weer uit. Steek er opnieuw zo veel mogelijk scones uit. Herhaal dit tot het deeg op is.
  7. Bestrijk de scones met de sojamelk en bak ze ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
  8. Serveer de scones met de opgeklopte kokosroom en de vijgenchutney.

Ziet er goed uit!

Fotografie | Kosmos Uitgevers/©Living the Green Life.
Foodstyling en recepten | Sanne van Rooij

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 10– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant