Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 46 |Recept: avocado en gegrilde garnalen

uigelichte-garnalen.png

Avocado & gegrilde garnalen: smullen!

Wat heb je nodig?

(2 personen)

  • 1 blikje gekookte groene linzen of 200 g versgekookte groene linzen
  • 125 g zeewiersalade
  • 1 rijpe avocado, in partjes
  • 2 lenteuitjes, in dunne ringetjes
  • 4 takjes fijngehakte koriander
  • 1 el gemarineerde gemberplakjes (potje)
  • 4 grote gekookte garnalen, gepeld
  • versgemalen peper, zeezout
  • 1 tl zwart of wit sesamzaad
  • 1 limoen, in parten

Zo maak je het!

– Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
– Doe ze in een klein schaaltje en verdeel de zeewiersalade, de avocado, de lente-ui en de fijngehakte koriander erover en garneer met de gember.
– Verhit een grilpan en gril de garnalen hierin om en om in ± 3 min. gaar.
– Maal er wat zeezout en peper over en bestrooi met sesamzaad.
– Rijg ze per twee aan spiesjes en leg ze samen met een of twee citroenparten bij de salade.

Bereidingstijd: ± 10 min

Ook interessant