Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: witte aspergesalade met krieltjes en radijs

recept-witte-aspergesalade-met-krieltjes-en-radijs.jpg

Het aspergeseizoen is bijna voorbij, dus het is hoog tijd om nog snel te genieten van ‘het witte goud’. En dat kan perfect met deze zomerse witte aspergesalade met krieltjes, radijs, zeekraal en een frisse yoghurt-bieslookdressing.

Dat klinkt toch heerlijk?

Ingrediënten

  • 500 g roodschillige aardappeltjes
  • 200 g witte asperges
  • 200 g radijs
  • 100 g zeekraal
  • 50 g Flora Plant ongezouten
  • 8 el plantaardige yoghurt
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 5 g bieslook
  • ½ citroen, alleen het sap
  • zout en peper

Lees ook:
Het witte (of groene) goud: 6x dit is waarom asperges zo gezond zijn

Bereidingswijze van de witte aspergesalade

  1. Snijd de radijs in plakjes en spoel de zeekraal af onder koud, stromend water.
  2. Schil en snijd de harde onderkant van de witte asperges en halveer eventueel dikke asperges in de lengte. Snijd de asperges in stukken van 3-4 cm en kook deze in 8-10 minuten gaar in ruim kokend water met een mespunt zout. Haal de asperges uit de pan, laat ze uitlekken en zet ze apart.
  3. Snijd de krieltjes in plakjes van 5 mm dikte en kook ze in de pan waarin je eerder de asperges gekookt hebt in 10 minuten gaar. Haal de krieltjes uit de pan en laat uitlekken.
  4. Verhit een ruime koekenpan en smelt hierin Flora Plant, voeg de gekookte krieltjes toe en bak de aardappeltjes in 10 minuten goudbruin. Voeg de zeekraal toe en roerbak 3-4 minuten mee. Zet het vuur uit en laat de krieltjes en zeekraal afkoelen.
  5. Snijd ondertussen de bieslook fijn, voeg hier de plantaardige yoghurt, het citroensap en extra vierge olijfolie aan toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Doe de gebakken krieltjes, zeekraal, witte asperges en plakjes radijs in een kom en voeg hier de yoghurt-bieslookdressing aan toe.

Bron | Flora Plant
Beeld | Flora Plant

Ook interessant