Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: appel-havermout-amandelcrumble met Griekse yoghurt

recept-appel-havermout-amandelcrumble-met-griekse-yoghurt.png

Ben je dol op appel crumble? Dan is dit recept voor appel-havermout-amandelcrumble zeker het proberen waard. Net wat anders dan de klassieker, en extra fris met een schep Griekse yoghurt.

Lekker als dessert, luxe tussendoortje of bij de koffie. Weer eens wat anders dan een ouderwetse appeltaart.

Benodigdheden appel-havermout-amandelcrumble:

Voor de crumble-topping:

  • 50 g amandelmeel
  • 50 g havermout (Wil je ‘m glutenvrij maken? Kies dan voor glutenvrije havermout)
  • 50 g amandelschaafsel
  • 1 el arachide- of zonnebloemolie + extra om in te vetten
  • 50 g kokosvet
  • 125 g Griekse yoghurt

Voor de vulling:

  • 4 appels, in kleine blokjes
  • 25 g suiker
  • ½ tl kaneel
  • 2 el rozijnen

Extra benodigdheden: 4 ovenvaste schaaltjes, ingevet met olie

Zo maak je de appel-havermout-amandelcrumble:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng voor de vulling de appelblokjes met een theelepel van de suiker, de kaneel en de rozijnen en verdeel over de schaaltjes.
  3. Vermeng voor de crumble het amandelmeel met de havermout, het amandelschaafsel en de rest van de suiker en wrijf het kokosvet er met je vingers doorheen tot grove deegkruimels.
  4. Verdeel ze over de vulling in de schaaltjes en bak de crumble in het midden van de oven in ± 15 min. gaar en goudbruin.
  5. Serveer warm en geef de yoghurt erbij.

Dieetaanpasingen

Met een paar kleine aanpassingen is deze appel-havermout-amandelcrumble gemakkelijk glutenvrij, lactosevrij of veganistisch te maken. Zorg voor een glutenvrije variant dat je gaat voor glutenvrij amandelmeel en een glutenvrije variant van havermout. Voor een veganistische variant kun je de Griekse yoghurt weglaten of deze vervangen voor een plantaardige variantie op yoghurt of een veganistische kwark. Zonder yoghurt is de crumble ook meteen lactosevrij.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 15 min. oventijd

Recept: Appel-havermout-amandelcrumble met Griekse yoghurt

Ziet er goed uit! 

Recept | Colette Beyne
Beeld | Ilse D’ Hooge

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-40. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant