Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Appelchutney

appel.png

Appelchutney met gember en vijgen

Ingrediënten (voor 3-4 jampotten)
– 1 kg zoetzure appels, gehalveerd en  klokhuizen verwijderd
– 4 verse vijgen
– 4 tenen knoflook, fijngehakt
– 4 dl appelciderazijn
– 150 g lichte basterdsuiker
– 5 bolletjes stemgember, fijn gesneden
– 1 steranijs
– mespunt cayennepeper
– 1 el zout

Bereiding
– Snijd de appels en de vijgen in plakjes.
– Breng de appels met de knoflook, de azijn en de suiker aan de kook en laat op laag vuur 15 min stoven.
– Voeg de vijgen, de gember, de steranijs, de cayennepeper en het zout toe en laat alles nog 30 min. zachtjes stoven.
– Schep de nog warme chutney in jampotten, sluit ze direct en zet ze op hun kop.
– Laat afkoelen.

Lekker bij gegrild vlees, gebakken vis of kaas.
Bereidingstijd: ± 1 uur + afkoelen

Ook interessant