Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Rauwe cacao: chocolademousse recept

rauwe-cacao-chocolademousse-recept.jpg

Bekijk snel het recept voor een gezonde chocolademousse van rauwe cacao.

Wat is het verschil?
Bij rauwe cacao worden de cacaobonen via een koude persing bewerkt. Aangezien het ook koud gemalen wordt, blijven er meer enzymen, vitamines en mineralen aanwezig. Temperaturen bij een rauw product mogen nooit boven de 40 graden verwarmd worden.

Mineralen
Rauwe cacao is rijk aan mineralen en antioxidanten. Het is een goede bron voor magnesium en koper; wat je bloeddruk stabiliseert. Ook bevat rauwe cacao veel calcium, zink en ijzer.

Vol antioxidanten
Het klinkt allemaal heel mooi: die antioxidanten in rauwe cacao, toch is het niet wetenschappelijk bewezen dat deze de vrije radicalen in je lichaam bestrijden. Daarom mag je het product volgens de European Food and Safety Authority (EFSA) niet ‘gezond’ noemen. Een positief effect op de bloeddruk is wel bewezen, maar dit geld niet alleen voor de rauwe variant. Daarnaast zijn ook voedingsdeskundigen erg sceptisch over deze antioxidanten in rauwe cacao. Volgens hen is het bijna niet mogelijk om dit via voeding op te nemen. Slechts 1 procent van onze eigen lichaamswaarde wordt aan antioxidanten opgenomen in het bloed.

Chocolademousse met rauwe cacao
4 avocado’s
60 g rauw cacaopoeder
80 ml ahornsiroop
1 tl vanille extract
takje munt als garnering

Bereiding
Snijd de avocado’s doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Stop het samen met de ahornsiroop en het vanille extract in een keukenmachine en pureer het tot een gladde mousse. Voeg vervolgens de rauwe cacao toe en laat de keukenmachine draaien tot het helemaal gemixt is.

Geniet van je gezonde chocolademousse!

Bron: Tros Radar

Ook interessant