1 aubergine – 1 courgette – 1 ui – 1 teen knoflook – 1 paprika – 2 el olijfolie – 2,5 dl gezeefde tomaten – 2 tl verse tijm – zout en peper – 250 g couscous – sap en rasp van 1 citroen – 3 el fijngesneden peterselie – 2-3 el fijngesneden munt – 200 g feta in blokjes
Zo maak je het!
Snijd de aubergine en de courgette in blokjes van 2 cm. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook en de paprika 2 min. Voeg aubergine, courgette, tomaten, tijm en een kopje warm water toe. Laat de ratatouille 20 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing en roer er het citroensap, de citroenrasp en de fijngesneden kruiden door. Druk de couscous in een (soep)kom en maak mooie bergjes op borden. Schep er ratatouille bij en verbrokkel de feta erover.
Extra informatie
Bereidingstijd: 30 min.
Calorieën: 480
Streep-je-Slank vakjes: 48
Variatietips
Vervang de feta door 100 g tahoe p.p. en stoof die mee met de ratatouille. Of verkruimel 70 g zachte verse geitenkaas p.p. over het gerecht in plaats van de feta.