Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Rara, hoe heet deze vrucht?

vrucht.png

Appels, peren en bananen zijn graag geziene gasten op de fruitschaal, maar de pepino heb je waarschijnlijk nog nooit gezien. Ja inderdaad, zo heet deze vrucht.

De pepino, ook wel appelmeloen of meloenpeer genoemd, is een ronde of ovale vrucht en behoort tot de nachtschadefamlie (Solancea). Bekende familieleden zijn de tomaat, aubergine, aardappel en paprika.

Peer en meloen

De schil van de pepino is meestal geel of groenig met paarse strepen en vlekken. Als je er een hap van neemt, ontdek je dat het sappige vruchtvlees naar meloen en peer smaakt.

Cultuurplant

De pepino komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika waar het groeit in het Andesgebergte. Het is al sinds lange tijd een cultuurplant in Colombia, Ecuador en Peru. Ook in Nieuw-Zeeland worden de vruchten gekweekt.

Meloenpeer zelf kweken?

Ja, dat kan. Maar bedenk wel dat de pepino pas vruchten krijgt bij temperaturen tussen de 18 en 27 graden. Net zoals de tomaat rijpen de meloenperen het best als ze aan de plant in de volle zon staan. Als de vrucht rijp is, veert de vrucht mee als je er zacht op drukt.

Bron | tuinadvies.nl

Ook interessant