Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Radijsjes in een pot

radijsjes-in-een-pot.jpg

Schijn bedreigt. Dit is niet zomaar een plantje, maar een culinair hoogstandje van de chef van het beste restaurant ter wereld.

Onder de indruk? Bekijk snel de andere recepten uit het kookbook NOMA.

Radijsjes in een pot
16 langwerpige radijsjes
8 g peterselie
8 g bieslook
5 g dragon
5 g kervel
5 g sjalot
125 g yoghurt van schapenmelk
15 g kappertjes
50 g mayonaise
5 g allesbinder

Dag 1
175 g bloem
85 g moutmeel
50 g hazelnootpoeder
25 g suiker
75 g bier

Dag 2
40 g bloem
20 g moutmeel
50 g hazelnootpoeder
4 g fijn zout
60 g boter, gesmolten
zeezout

Bereiding
Radijsjes
Was de radijsjes en snijd de onderkant er af. Verwijder de blaadjes en steeltjes; laat slechts een paar mooie eraan.

Kruidenroom
Hak de kruiden en sjalot grof. Vermeng ze met de yoghurt en kappertjes, en pureer het mengsel in een Thermomix. Roer de mayonaise erdoor en zeef de room door een fijne zeef. Meng de allesbinder erdoor.

Moutaarde
Dag 1
Verwarm de oven voor op 90 ºC. Meng alle droge ingrediënten in een kom en doe ze in de keukenmachine. Laat de machine drie keer kort draaien terwijl u het bier toevoegt. Spreid het mengsel uit op een bakplaat en droog het 3-6 uur in de oven. Zeef als het droog is de grootste klontjes eruit.

Dag 2
Volg de mengprocedure van Dag 1, te beginnen met de droge ingrediënten, waarna u de boter toevoegt. Meng dan beide mengsels grondig met de hand. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten.

Opdienen
Gebruik een spuitzak om voor elke portie een klein potje voor de helft met de kruidenroom te vullen. Bestrooi de radijsjes met zeezout en druk ze in de room. Strooi genoeg moutaarde over de radijsjes om de room geheel en de radijsjes gedeeltelijk te bedekken.

Kun jij geen genoeg krijgen van het lekkers van René Redzepi? Het kookboek ‘NOMA’ is voor €49,95 te bestellen bij Bol.com. Kosmos Uitgevers, ISBN 9021549859.

Ook interessant