Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Radicchio

radicchio.jpg

Radicchio is familie van de witlof. Radicchio is een klein rond kropje met wijnrode bladeren en witte nerven.

De structuur van het blad is stevig, knapperig maar toch mals. Radicchio is zowel rauw, gekookt als gebakken erg lekker.

Radicchio saltato in Padella

Gebakken radicchio (voor 4 personen)



  • 25 boter
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 kleine Spaanse peper, fijngehakt
  • 1 Radicchio, slappe bladeren verwijderd, in dunne reepjes
  • versgemalen zwarte peper en zout

Bereiding:

Verhit de boter en de olijfolie samen in een koekenpan en fruit hierin de ui tot hij glazig is. Voeg desgewenst de Spaanse peper en de reepjes radicchio toe. Bak enkele minuten op een hoog vuur. De radicchio moet enigzins knapperig blijven. Breng op smaak met peper en zout en voeg zo nodig nog een drupje olijfolie toe.

Dit recept is afkomstig uit Herfst in Piemonte van uitgeverij Tirion.

Ook interessant