Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Vergeet de pokébowl: de raclettebowl is dé foodtrend van dit najaar

vergeet-de-pokebowl-de-raclettebowl-is-de-foodtrend-van-dit-najaar.jpg

Was je net bekend met het concept pokebowl, staat er alweer een nieuwe foodtrend voor de deur: de raclettebowl. De naam klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar voor de kaasliefhebbers onder ons is deze foodtrend een heus walhalla.

Een raclettebowl is namelijk niets minder dan een kommetje met je favoriete ingrediënten en een heerlijke topping van gesmolten kaas.

Wat is een raclettebowl?

De raclettebowl-trend lijkt te zijn overgewaaid uit Parijs. Op Instagram zien we namelijk de lekkerste foto’s voorbij komen van raclettebowls op Franse accounts. En geloof ons: zodra je zo’n kommetje met kaastopping ziet ben je verkocht: het ziet er namelijk overheerlijk uit. De ingrediënten die het vaakst worden gebruikt zijn aardappelen, (parma)ham of spek, augurken, brood, gekonfijte uien en natuurlijk kaas. Maar dit zijn absoluut geen ingrediënten waar je je aan vast hoeft te houden. Als je vegetarisch bent kun je het vlees bijvoorbeeld gemakkelijk vervangen door groente.

Zó maak je het klaar

Zin om zelf eens zo’n bowl te maken? Anders dan de naam doet vermoeden heb je er niet per se een raclette (gourmetstel) voor nodig. Je kunt alles op het fornuis klaarmaken. Hier een lekker receptje:

  • Kook de aardappelen en snijd ze met een mes in kleine stukjes. Leg de aardappelen vervolgens op de bodem van je kom.
  • Fruit de uien lekker lang in boter of olijfolie en doe ze vervolgens ook in de kom.
  • Voeg nu de augurken, spekblokjes, brood en andere ingrediënten toe.
  • Smelt de kaas en giet dit over de ingrediënten heen en voilà: je hebt een heerlijke raclettebowl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flair.be
Beeld | iStock

Ook interessant