Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Rabarbertoetje met room

rabarbertoetje-met-room.jpg

Rabarber is een groente, waarvan alleen de stelen of eigenlijk de bladstengels, eetbaar zijn. De kleur van de stengels varieert van roze en rood tot groen.

Rabarber blijft in de groentela van de koelkast ongeveer een week houdbaar.

Rabarber is typisch zo’n groente waarvan je denkt, laat maar, vast ingewikkeld. Maar onderstaand recept van een rabarbertoetje bewijst hoe simpel en ouderwets lekker het kan zijn!


Rabarbertoetje voor 4 personen



  • 1 bos rabarber
  • 1/4 liter slagroom
  • ongeveer 4 eetlepes suiker
  • 2 zakjes vanille suiker

Bereiding:

Snijd met een scherp mes de rabarber in stukken van ongeveer 3 cm. Schep ze met de suiker in een pan. Doe deksel erop en laat ongeveer in een kwartiertje met de deksel op de pan tot moes koken. Laat de rabarbermoes afkoelen.

Klop in een kom de slagroom met de zakjes vanillesuiker stijf. Schep om en om in een mooi glas een laagje rabarber en een laagje slagroom. Eet smakelijk. 

Ook interessant