Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Rabarbertaart

rabarbertaart.jpg

Eindelijk rabarbertijd!

In het nieuwste boek Puur Natuur van Alain Ducasse vind je verschillende gerechten met verse, natuurlijke producten. Eén van die recepten is de stoofpot van voorjaarsgroenten.

Zin in meer? Lees snel Puur natuur met Alain Ducasse.

Ingrediënten (4-6 personen)
500 g rabarberstengels in blokjes
95 g kristalsuiker
250 g bladerdeeg (van de banketbakker)
90 g naturel yoghurt
45 g amandelpoeder
1 ei
1 zakje vanillesuiker
3 cm gemberwortel

Bereidingswijze
Schil 500 g rabarberstengels en snijd ze in blokjes. Doe de rabarberblokjes met 50 g kristalsuiker in een kom en laat ze 1 uur staan zodat hun vocht vrijkomt. Rol 250 g bladerdeeg (van de banketbakker) uit tot een vierkant.
Rol de rand iets om en knijp de deegrand bij de vier hoeken dicht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deegvierkant erop. Prik het deeg met een vork gelijkmatig in en zet het 30 minuten in de koelkast. Verhit de heteluchtoven tot 200 graden. Leg na het rusten een vel bakpapier op het deeg, bedek het met bakbonen of droge peulvruchten en bak het 20 minuten in de oven.


Roer in een kom 90 g naturel yoghurt, 45 g amandelpoeder, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker en 15 g kristalsuiker door elkaar. Schil en rasp 3 cm gemberwortel en roer het raspsel door het amandelmengsel. Haal de bakplaat uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier en laat de deegbodem tot lauw afkoelen. Schep het amandelmengsel op het deeg en strijk het met de bolle kant van een lepel uit tot een gladde laag.

Laat de stukjes rabarber uitlekken en verdeel ze gelijkmatig over de amandelvulling. Strooi er 30 g kristalsuiker over en bak de taart 20 minuten op 180 graden. Serveer lauw of koud.

Lees meer Puur natuur met Alain Ducasse.

Benieuwd wat voor lekkere recepten er nog meer in Puur Natuur staan? Bestel het boek voor €29,95 bij Fontaine Uitgevers ISBN 9789077902110

Ook interessant