Eten

Quesadillas met bonen- guacamole

vegad.png

M21vega quesadillas - SF 11141665Vegarukkelijk!
Steeds meer mensen kiezen ervoor om een of meer dagen geen vlees of vis te eten. Dat is gezond en minder belastend voor
de natuur. En er zijn alternatieven om toch de benodigde eiwitten binnen te krijgen, die net zo lekker (of stiekem lekkerder) zijn.

 

 

Ingrediënten:

• 4 grote tortilla’s

• 2 rode paprika’s, in kleine blokjes

• 2 gele paprika’s, in kleine blokjes
• (1 rode peper, fijngehakt)

• 4 lente-uitjes, in ringetjes

• 2 el fijngesneden platte peterselie

• 200 g mozzarella, klein gesneden

• 200 g geraspte cheddar voor de guacamole

•150 g tuinbonen, vers of diepvries

• (1 rode peper, fijngehakt)

•1 sjalotje, gesnipperd

• 1 el fijngesneden platte peterselie

• 2-3 el extra vierge olijfolie

• 1-2 el citroensap

• 1 avocado

• 1 el mayonaise

• versgemalen peper, zout

 

Bereiding
– Verwarm de grill voor op de middelste stand. Kook voor de guacamole de tuinbonen 8 min. in water met zout, spoel ze koud en laat uitlekken.

– Verwijder de velletjes en druk de bonen fijn. Vermeng ze met de rode peper, sjalot, peterselie, olie en citroensap naar smaak.

– Prak het vruchtvlees van de avocado grof en roer het samen met de mayonaise door de erwtenpuree. Breng op smaak met peper en zout. Leg twee tortilla’s op een bakplaat en bestrooi ze met de helft van beide kaassoorten.

– Verdeel de paprika en de lente-ui en eventueel de rode peper erover en bestrooi met de peterselie. Bestrooi met de rest van kaas en dek af met de andere twee tortilla’s. Druk goed aan en laat de quesadilla’s in 10-15 min. licht
kleuren onder de grill of tot de kaas net smelt. Keer ze een of twee keer.

– Snijd de quesadilla’s in punten en geef de guacamole erbij.

Bereidingstijd: ± 35 min.

Meer lekkere Vega gerechten? In Margriet 21 vind je een aantal heerlijke recepten. 

Bron: StockFood/BeeldigBeeld

Ook interessant