Eten

Smullen: prins Charles deelt recept van zijn favoriete ei-gerecht

smullen-prins-charles-deelt-recept-van-zijn-favoriete-ei-gerecht.jpg

Heb jij je altijd al afgevraagd wat de Britse royals zo doorgaans eten? Dan hebben wij leuk nieuws voor je: prins Charles deelt namelijk via Twitter een favoriet recept, wat betekent dat jij het nu gewoon thuis kunt maken!

Het gaat om een ovengerecht genaamd ‘cheesy baked eggs’ dat bestaat uit: ei, tomaten, spinazie, verse basilicum en Britse kaas.

Liefdevolle boodschap

Dat er Britse kaas in het gerecht zit, is niet geheel toevallig: prins Charles is namelijk beschermheer van Britse kaasmakers en steekt ze op deze manier een hart onder de riem. “Zij hebben onze steun in deze tijd van grote onzekerheid hard nodig. En we kunnen allemaal op een eenvoudige manier helpen. Door Britse kaas in te kopen bij lokale winkels en kaasboeren, en rechtstreeks bij producenten online, kunt u een essentiële bijdrage leveren om deze kleine bedrijven overeind te houden tijdens de huidige crisis. Iets wat velen van ons ongetwijfeld veel troost brengt, is goed eten. Het is daarom zeer verontrustend te vernemen dat deze crisis een van de wonderbaarlijkste geneugten van het leven kan vernietigen: Britse kaas.”

Déze ingrediënten heb je nodig

Nieuwsgierig naar het recept? Wij hebben het hieronder voor je vertaald:

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 100 gram spinazie
  • 1 cherrytomaat of zongedroogde tomaat (in stukjes gesneden)
  • 35 gram sterke, zachte kaas (Charles tipt de Britse kazen Tunworth en Golden Cenarth)
  • 80 ml double cream of slagroom
  • 15 gram geraspte harde kaas (Charles tipt specifiek de Britse kaas Old Winchester)
  • Vers gescheurde basilicumblaadjes

Stap voor stap uitleg

  • Stap 1: vet een kleine ovenschaal in met boter en verdeel de spinazie over de schaal. Zorg er wel voor dat er in het midden een gat over blijft.
  • Stap 2: Snijd de cherrytomaat in vier stukjes of hak de zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel dit over de spinazie.
  • Stap 3: Leg de zachte kaas in stukjes tussen de tomaten. Voeg de gescheurde basilicumblaadjes toe.
  • Stap 4: Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  • Stap 5: Breek het eitje open in het gat dat je in de spinazie opengelaten hebt.
  • Stap 6: Giet de double cream of slagroom over het eitje heen en zorg dat je de dooier niet kapotmaakt.
  • Stap 7: Verkruimel de harde kaas erover heen.
  • Stap 8: Plaats de schaal 8 tot 10 minuten in de oven op 180 graden.
  • Stap 9: Laat het een paar minuten afkoelen voor je het opeet.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Purewow, Twitter
Beeld | iStock

Ook interessant