Deze taarten zijn zo mooi dat het zonde is om ze op te eten
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Deze taarten zijn zo mooi dat het zonde is om ze op te eten!

taart-taarten.jpg

De oogstrelende taarten van de Amerikaanse bakker Lauren Ko zijn een regelrechte hit op Instagram. Het is werkelijk zonde om ze op te eten. En dat doet Lauren dan ook niet.

En nee, dat komt niet doordat ze niet lekker zijn. Sterker nog, ze smaken heerlijk. Maar Lauren en haar man zijn zelf geen zoetekauwen. Dus geeft ze de kunstige baksels aan buren, vrienden of familie. Maar natuurlijk niet voordat ze er een foto van heeft gemaakt voor op haar Instagrampagina (@lokokitchen).

Mysterieuze taarten

Lauren werkt eigenlijk niet met recepten, maakt ze duidelijk in een interview met The Seattle Times. Ze slaat gewoon aan het bakken en ziet wel waar haar creativiteit haar brengt. “Ik denk dat er iets geheimzinnigs rond mijn taarten hangt, een soort mysterie. Mensen hebben geen idee hoe ik met zo’n baksel begin en hoe ik het allemaal in elkaar zet.” Vervolgens laat ze in een workshop, die ze geregeld geeft, zien hoe ze dat doet. “Die workshops zijn voor mensen echt een verrassing, ze kijken ervan op hoe gemakkelijk het is om zo’n mooie taart te maken.”

Vincent van Dough

Behalve met prachtige patronen, knallende kleuren en de meest sensationele bouwsels en structuren vermaakt Lauren haar fans ook nog eens met geestige taartnamen. Zo zet ze Cherried away bij een kersentaart, Starry, starry nut by Vincent van Dough bij een notentaart die duidelijk is geïnspireerd op Van Goghs schilderij Sterrennacht en Life’s a peach and then you pie bij een perziktaart. 

Taarten te duur

Best knap dat Lauren nog zo scherp is, want ze werkt zich suf. Haar wekker gaat om zes uur ’s ochtends en vervolgens is ze tot middernacht bezig met taarten bakken, workshops en presentaties inplannen, interviews geven én de afwas doen. Heel. Veel. Afwas. Daarom is ze ook (nog) niet van plan haar taarten te gaan verkopen. “Ik denk niet dat ik een prijs kan plakken op mijn werk en op mijn kunst. Ik wil niet zo iemand worden die vierhonderd dollar vraagt voor een taart.”

Voor nu blijven haar befaamde taarten dus alleen een lust voor het oog en kunnen we ze niet proeven. Ergens jammer, maar misschien wel zo goed voor de lijn.

Ook leuk en interessant om te lezen

 

Bron | The Seattle Times
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant