Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Bakken maar! Kruidige pompoentaart met roomkaas en dulce de leche

bakken-maar-kruidige-pompoentaart-met-roomkaas-en-dulce-de-leche.jpg

Net als wortel en biet is ook de iets zoete pompoen prima geschikt om taarten mee te bakken. Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke pompoentaart! Met de vulling van roomkaas en de topping van dulce de leche wordt het echt een supertaart.

Smullen maar!

Dit heb je nodig voor de pompoentaart:

Voor de cake:

  • 350 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl gemalen gember
  • ½ tl gemalen kaneel
  • snufje gemalen kruidnagel
  • snufje nootmuskaat
  • snuf zout

Voor de vulling en topping:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 300 g roomkaas naturel, bijv. Philadelphia
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • handvol hazelnoten, grof gehakt
  • handvol walnoten, grof gehakt

extra nodig: ovenschaal, staafmixer, blender, springvorm van 20 cm Ø, ingevet

Zo maak je de pompoentaart:

Bereidingstijd: Zo’n 3,5 uur + ongeveer 1 uur oventijd + afkoelen karamel en cake

  1. Zet voor de topping het blikje gecondenseerde melk in een pan met ruim water en breng aan de kook.
  2. Laat het water met het blikje erin ± 3 uur koken en let goed op dat het blikje helemaal onder water blijft.
  3. Vul het water indien nodig aan. Haal het blikje uit het water en laat het afkoelen voordat je het openmaakt. V
  4. erwarm de oven voor op 180 °C. Schud voor de cake de pompoen in een ovenschaal om met een klein scheutje water en besprenkel met de kokosolie.
  5. Dek af met aluminiumfolie en stoom in ± 30 min. gaar in het midden van de oven.
  6. Mix tot een gladde puree en meet hiervan 200 g af.
  7. Mix de boter samen met alle suiker glad. Klop de eieren er één voor één door en roer de pompoenpureee erdoor.
  8. Voeg het bakmeel, het bakpoeder, de specerijen en het zout toe en meng tot een homogeen beslag.
  9. Bestuif de springvorm met bakmeel en schep het beslag erin. Bak de cake in het midden van de oven in ± 1 uur gaar. Controleer de gaarheid met een satéprikker, deze moet er vrijwel droog uitkomen. Haal de cake uit de oven, verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  10. Mix voor de vulling de roomkaas met alle suiker.
  11. Snijd de cake in 3 gelijke lagen.
  12. Bestrijk de onderste cakelaag met de roomkaas, leg de tweede erop, bestrijk weer met roomkaas en dek af met de bovenste cakelaag. Verdeel de rest van de roomkaas erover en bestrooi met de noten.
  13. Open het blikje karamel en serveer bij de taart.

Eet smakelijk!

Fotografie | Bram Debaenst
Recepten & styling | Lot van Riel
Productie & bewerking | Colette Beyne

Ook interessant