Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Pompoensoep: snel, simpel en slank

pompoen.png

Op zoek naar een snel, simpel én slank herfstgerecht? Hebbes! Pompoensoep heeft dat allemaal! Het schillen en snijden van de pompoen vergt nog enige spierkracht, maar daarna kan het kookgenot beginnen. Serveer in mooie soepkommen voor als er gasten aanschuiven, want soep is er genoeg! 

Het basisrecept voor pompoensoep is eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een pompoen, ui, knoflook, olijfolie, bouillon, crème fraîche en wat groen, bijvoorbeeld koriander. Omdat wij wel een beetje van uitdaging houden, maken we er een pittige exotische soep van door er een lepeltje Thaise rode currypasta en kokosmelk aan toe te voegen. Goed voor de stofwisseling!

Wat heb je nodig?

– 1 (biologische) pompoen
– 1 ui
– teentje knoflook
– 1 blikje kokosmelk (200 g)
– 1 eetlepel Thaise rode currypasta
– 1 eetlepel zonnebloemolie
– 1 blokje kippen- of groentenbouillon
– crème fraîche
– 500 ml kokend water
– walnoten (ter decoratie)

Ook nodig: staafmixer, keukenmachine of blender

Hoe maak je het?

Snijd het deksel van de pompoen en verwijder de pitten. Schil daarna de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken. Neem een grote pan en fruit hierin de ui in de olie glazig. Voeg daarna al roerend een teentje knoflook toe, gevolgd door de Thaise currypasta. Giet vervolgens ook 500 ml kokend water inclusief het bouillonblokje in de pan. Daarna mogen de stukken pompoen erbij!

Doe een deksel op de pan en laat het geheel koken op laag vuur totdat de pompoen gaar is. Voeg daarna de kokosmelk toe en maak met behulp van een staafmixer, keukenmachine of blender een gladde soep. Serveer met verse koriander en crème fraîche. Decoreer de soep met een walnoot.

Ook interessant