Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 60 | Recept: Pompoensoep

pupmkin2.png

Zondag, de perfecte dag voor een lekkere zelfgemaakte soep, bijvoorbeeld pompoensoep. Weet je niet precies hoe je die maakt? Geen probleem, hier wordt het je stap voor stap uitgelegd. Pompoensoep kan nog weleens een beetje laf van smaak zijn, maar deze versie is dat zeker niet! Hij is zoet door de pompoen, zoete aardappel en de maïs, maar tegelijk pittig door de rode peper, sinaasappelschil en cajunkruiden. De room maakt hem wat zachter. 

Dit heb je nodig:

  • 1 middelgrote biologische pompoen met oranje vruchtvlees
  • 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 el cajunkruiden
  • 3 el milde olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1½ l kippen- of groentebuillon (vers of van tablet)
  • 1 gedroogd rood pepertje, doormidden gebroken*
  • dun afgeschaafde schil van ¼ sinaasappel
  • 4 volle el maïskorrels (blik)
  • 1 el kruidige olie, bijvoorbeeld uit potje zongedroogde tomaten
  • zwarte peper
  • chili explosion (mengsel van diverse pepers en tomaat)
  • 4 el kookroom
  • verse koriander

*kan weggelaten worden voor een mildere versie

Zo maak je het:

De basis is natuurlijk het voorbereiden van de pompoen zelf. Koop een (biologische) pompoen en schil hem niet, voor extra smaak. Halveer eerst de pompoen en snijd hem in plakken. Gebruik een groot, scherp mes. De zaden kun je eruit schrapen met een grapefruitlepeltje (met tandjes), maar snijden kan ook. Daarna snijd je de pompoen in blokjes. De schil wordt zacht tijdens het koken dus die pureer je moeiteloos mee.

Schud de pompoen- en de aardappelblokjes om met de cajunkruiden. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook op middelhoog vuur. Voeg het pompoen-aardappelmengsel toe en bak het 5 min., al omscheppend. Doe de bouillon erbij, voeg de rode peper en de sinaasappelschil toe en laat 15 min. zachtjes koken. Warm de maïs dan nog 5 min. mee. Verwijder eventueel de rode peper. Pureer de soep en maak hem op smaak met de olie, zwarte peper en chili explosion. Schep hem in kommen en roer er vlak voor het serveren een lepel room door. Knip er royaal koriander boven.

 

Meer recepten?

Smaakt deze pompoensoep naar meer? Kijk voor nog meer lekkere, verrassende recepten op De Keuken van Colette!

Ook interessant