Eten

Pompoen snijden? Met deze tips pak je dat het best aan

pompoen-snijden.jpg

Pompoenen bevatten weinig calorie√ęn, maar wel veel vezels; heel belangrijk voor de werking van je darmen. En daarmee houdt het nog niet op, ze¬†zitten¬†namelijk ook bomvol b√®tacaroteen, wat heel goed is voor je ogen en huid. Maar een pompoen snijden? Dat kan nog best een klusje zijn. Met deze handige tips hoeft het voortaan geen uitputtingslag meer te worden om door die harde groente heen te komen.¬†

Zo is je pompoen in no time zo zacht als boter. 

Pompoen snijden 

Allereerst is het belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken. Kies voor een groot, scherp en zwaar mes om de pompoen te snijden. Door een zwaar mes te gebruiken heb je meer controle over je pompoen. 

Maak de pompoen zacht

Hoe scherp je mes ook is, dat snijden of hakken van de pompoen kan een flink klusje blijven. Gelukkig bestaat daar een handig trucje voor: prik of snijd diepe gaatjes in de pompoen en leg hem twee minuten in de magnetron, op vol vermogen. Die gaatjes zijn essentieel, want als je die vergeet kan je pompoen ontploffen. Laat de pompoen nog een paar minuten in de magnetron afkoelen en voilà: als een warm mes door de boter.

Je kunt de pompoen ook koken om hem snijklaar te maken. Doe dan de hele pompoen in een pan met kokend water en laat deze vijf tot tien minuten zachtjes koken.

Lees ook 
Hallo pompoenseizoen: dit zijn de gezondheidsvoordelen van pompoen

Verwijder de voor- en achterkant

Is je pompoen zacht genoeg? Dan is het tijd voor het echte snijwerk. Verwijder daarvoor eerst de voor- en achterkant van de pompoen. Hierdoor kun je vervolgens makkelijker snijden, omdat de pompoen stabieler op je snijplank blijft liggen. 

Verticaal snijden

Vervolgens kun je het best je pompoen eerst verticaal doormidden snijden. Verwijder de pitten en draden met een lepel of mesje. Vervolgens kun je ‘m in blokjes, schijfjes, partjes of een andere vorm naar keuze snijden. Je kunt de pompoen eventueel ook schillen. Dat kan met een mes of een dunschiller, raak je kunt de schil ook gewoon opeten.¬†

De lekkerste pompoensoep

Het basisrecept voor pompoensoep is eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een pompoen, ui, knoflook, wat olijfolie, bouillon, cr√®me fra√ģche en groen, bijvoorbeeld koriander. Bekijk hier het recept.¬†

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel! 

Bron | The Kitchn, Culy
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier. 

Ook interessant