Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Smullen! Polenta-vingers met olijventapenade en de paprikadip

friet1111.jpg

Je maakt deze polentavingers door afgekoelde polenta in repen te snijden en krokant te bakken in de oven. Lekker met olijventapenade en de paprikadip.

Dit heb je nodig

(8-10 personen)

  • 150 g polenta
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 200 g ontpitte zwarte olijven
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 3 ansjovisfilets
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • blaadjes van 2 takjes basilicum + extra om te garneren
  • 1 potje geroosterde paprika’s (± 225 g)
  • 90 g amandelen

Breng in een pan met dikke bodem de polenta met 1 liter water aan de kook. Kook de polenta 15 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de 
polenta op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk glad tot een plak van 1 cm dik. Laat koud en stevig worden in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de polenta in repen van ± 2×6 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olie. Bak de vingers in 30-35 min. goudgeel en krokant. Hak intussen voor de olijventapenade en de paprikadip de olijven, knoflook, ansjovis, olijfolie en basilicum fijn. Houd een paar kleine reepjes paprika apart om te garneren en pureer de rest met de amandelen en peper en zout naar smaak. Verdun de dip eventueel met een scheutje water. Geef de dips bij de polentavingers en garneer met de extra basilicum en paprika.

Bereidingstijd: ± 35 min. + ± 35 min. oventijd + afkoelen.

De vriendinnenmiddag helemaal afmaken? Bekijk dan ook de volgende receptjes:
Heerlijk: frittata-muffins met rode biet en wortel
Zo maak je de lekkerste BLT zonder brood

Zin in een high tea buiten huis? Kijk op margriet.nl/voordefijnsteadresjes.

Deze smakelijke receptjes komt uit Margriet-07. Hierin staan nog meer lekkere kleine recepten. Je kunt het nummer hier nabestellen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant