Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Pizzarette: het nieuwe gourmetten

pizzarette.png

Wil je met Pasen het gourmetten een keer overslaan? Dan heeft Margriet een leuke tip: de Pizzarette. Met deze Italiaanse pizza-oven maak je zelf de lekkerste pizza’s. Gewoon aan tafel!

Net als het gourmetstel plaats je ook de Pizzarette in het midden van de tafel. Daaromheen zet je alle ingrediënten (inclusief het deeg) waarmee iedereen zijn of haar eigen pizza kan beleggen. Vegetarisch, vlees en/of vis: alles is mogelijk. Klaar met beleggen? Dan schuif je je pizza in de terracotta oven. De gemiddelde baktijd is ongeveer 7 minuten, maar dat hangt af van het soort deeg, het beleg en het aantal pizza’s dat in de oven wordt geschoven.

Geen stank

Behalve dat het gezellig en weer eens iets anders is, heeft de Pizzarette nog een groot voordeel ten opzichte van gourmetten: je hebt geen last van stank en walm omdat er geen vet wordt gebruikt. Handig toch? En ben je klaar met pizza’s bakken, dan kunnen de bakplaat en de spatels gewoon de vaatwasser in. De terracotta koepel maak je gewoon schoon met warm water en een borstel.

Recept voor zelfgemaakte tomatensaus

Zorg ervoor dat je voordat je de Pizzarette op tafel zet, dat je het deeg al hebt gemaakt. Samen met de tomatensaus vormt dit de basis voor een pizza. Hierbij het recept voor een zelfgemaakte tomatensaus!

Ingrediënten tomatensaus (voor ± 0,5 l)
– 10 trostomaten, gehalveerd, tak bewaren
– 1 dl olijfolie
– 5 teentjes knoflook
– 1 el gedroogde oregano
– 1 ui
– 150 g wortel, zeer fijn gehakt
– 1 el honing
– 10 verse basilicumblaadjes
– 2 el verse oreganoblaadjes

Zo maak je het! 
Verwarm de oven voor op 120° C. Leg de tomaten met de snijvlakken naar boven naast elkaar op een bakplaat. Besprenkel ze met de helft van de olijfolie en bestrooi ze met weinig peper en zout. Snijd de knoflook in dunne plakjes en verdeel driekwart van de knoflook over de tomaten. Strooi er de gedroogde oregano over en zet de tomaten in de oven. Laat ze in 2 uur half uitdrogen. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en wortel met de rest van de knoflook ± 10 min. op laag vuur. Doe de gedroogde tomaten, de honing en de verse kruiden erbij en pureer alles met een staafmixer tot een fijne saus. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en doe er de achtergehouden tomatentak bij. Laat de saus 15 min. staan met de tak erin voor extra veel smaak. Verwijder de tak. Lat de saus afkoelen en schep hem dan in brandschone potjes.

Pizzarette kopen?

De Pizzarette is verkrijgbaar in de webshop van Margriet voor zowel 4 als 6 personen.  Prijs vanaf € 59,95.

Ook interessant