Perfect voor het weekend! 2 kleine ronde pizza’s voor 3-4 personen
Ingrediënten ½ pak witbroodmix  1 aubergine, in lengteplakken van ½ cm dik 
1 courgette in lengteplakken van ½ cm dik 
4 el olijfolie versgemalen zwarte peper, zout 
1 rode paprika, in ringen
1 blikje (gekruide) tomatenblokjes (inh. 400 g) 
1 rode ui, in ringen 150 g jonge geraspte harde geitenkaas 15 g verse oregano
– Verwarm de oven voor op 250°C (met de pizzasteen*). Bereid het brooddeeg
volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
– Rol het deeg uit tot twee ronde lappen van ± ½ cm dik en 20 cm Ø. Leg ze op de pizzasteen of op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze
5 min. voor, zodat de bodems stevig zijn. Laat 5 min. afkoelen.
– Verhit een grillpan of grilplaat op hoog vuur. Kwast de aubergine en de courgette in met olie en gril ze ± 1 min. op elke zijde, zodat er een mooi grilpatroon op de plakjes komt. Bestrooi dan met peper en zout. Hak de oregano grof.
– Verdeel de tomatenblokjes over de bodems, het deeg, bestrooi met de geitenkaas en leg de gegrilde groenten, de paprika en de ui erop.
– Bestrooi met de oregano, maal er royaal zwarte peper boven en garneer met nog wat kaas. – Bak de pizza’s in 15 – 20 min. bruin en gaar.
Bereidingstijd: ± 30 min + ± 20 min. oventijd
*Pizzastenen zijn te koop bij kookwinkels en via internet.